top of page

Another One Behind The Dust

Päivitetty: 4. syysk.


Mikä on Guittek? Guittek on yhden miehen pajatoiminta, ja olen se, joka vastaa kaikista asioista, kun otat yhteyttä.


Nimeni on Jonathan Gomez, ja olen kotoisin Caracasista, Venezuelasta. Olen ammatiltani puuseppä ja sydämeltäni lutjieri.


Matkani lutjierina alkoi 17-vuotiaana, aikana, jolloin halvat kitarat eivät olleet laadultaan hyviä. Tämä innosti minua säätämään ja muokkaamaan omistamiani kitaraa. Ajan myötä ystävät kiinnostuivat ideoistani, ja siitä lähti liikkeelle liikeidean hahmottuminen.


GUITARTECH.C.A. oli ensimmäinen rekisteröimäni yritys vuonna 2003 Caracasissa, Venezuelassa. Tarjosin korjaus- ja huoltopalvelujen lisäksi palvelujani kiertävänä kitarateknikkona. Tämä tehtävä altisti minut erilaisille soittimien teknikkojen tehtäville. Verstaassa ongelmiin voi puuttua ja ne voi hallita, mutta kiertueella nopea ongelmien ratkaiseminen on välttämätöntä. Tämä kokemus tiellä teki minusta paremman teknikon, aina valmiina ja pelottomana suurten ja vaativien projektien edessä.


Vuonna 2011 muutin vaimoni kanssa Ouluun, Suomeen, ja vuonna 2013 rekisteröin GUITTEKin. Guittek ei ole vain vanhan yritykseni, Guitartechin, jatkumo, vaan sama yritys evoluutiona. Noin 20 vuoden kokemuksella alalta olin valmis ottamaan seuraavan askeleen – kitaran rakentamisen.


Aiemmissa projekteissa loin kitaraosia asiakkaille, mutta en ollut koskaan rakentanut kokonaista kitaraa ennen vuotta 2016. Tuona vuonna päätin rakentaa ei vain yhden, vaan erän 10 soitinta. Nämä soittimet perustuivat yksinkertaiseen malliin, kuuluisaan Telecaster-malliin. Tälle klassisten kitaramallien innoittamalle linjalle keksin nimen LOWBROW GUITARS, joka on vastakohta termille "Highbrow". En halunnut kitaroitteni täyttävän "henkilön määritelmää, joka omistaa tai tekee ylväitä väittämiä yleissivistyksestä tai kulttuurista", kuten kitaramarkkinoinnissa yleisesti käytetään. Uskon, että vaikka kalliimmat kitarat voivat tarjota parempaa laatua, edulliset eivät ole välttämättä radikaalisti huonompia. Korkealaatuiset osat voivat olla valmistettu paremmista materiaaleista, mutta erinomaisesti toimivia osia voi löytyä murto-osan hinnalla. Parhaan instrumentin ostaminen omien varojen puitteissa on ihanteellinen valinta, mutta on olemassa tuottojen vähenemisen piste, jossa lisää rahaa käyttämällä ei välttämättä merkitse parempaa laatua.


Näiden ajatusten pohjalta perustin LOWBROW GUITARS CO:n. Ensimmäinen sarja oli nimeltään TOPAZIO, perustuen TELECASTER-malliin, ja sitä seurasi JASPER, joka perustui JAZZMASTERiin. Samanaikaisesti aloin tehdä räätälöityjä soittimia asiakkaiden erityistarpeisiin, mukaan lukien nuolenmallisia kitaroita ARROW-mallin innoittamana, JAZZBASS-mallin innoittamia bassoja ja muutamia RD-mallin innoittamia kitaroita.


Vuodesta 2016 lähtien olen luonut useita soittimia, mikä sai minut ymmärtämään, että erän tuotanto, kuten TOPAZIO:ssa, ei ole paras lähestymistapani, etenkin pienelle boutique-verstaalle, kuten Guittek. Nykyään hyvälaatuisia kitara- ja bassosoittimia on saatavilla valmiina kohtuulliseen hintaan. Siksi päätin lopettaa erän tuotannon ja keskittyä yksinomaan räätälöityihin soittimiin, jotka suunnitellaan asiakkaiden toiveiden mukaan.


Totesin myös uudelleenbrändäyksen LOWBROW GUITARS CO:sta LOWBROW SERIESiksi. Tämän uuden lähestymistavan myötä voin valmistaa minkä tahansa mallista innoittuneita soittimia, mutta teen ne yksi kerrallaan. Lisäksi CNC-koneen lisääminen verstaalle on vihdoin mahdollistanut pitkäaikaisen unelmani, omien kitaroideni suunnittelun, toteuttamisen. Projektin nimi on muuttunut muutaman kerran, viimeksi se oli nimeltään 974%, joten pysykää kuulolla mielenkiintoisten uutisten suhteen.


Yhteenvetona toivon, että tämä tiivistelmä GUITTEKin ja oman 30-vuotisen historiansa antaa teille tietoa. Jännittäviä asioita on luvassa, joten liittykää joukkoomme ja tehdään niistä totta. Peace!

60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page