top of page

Once Upon a Time The Tone And The Wood...

Päivitetty: 4. syysk.


Monet ihmiset ovat puhuneet tästä videosta, jonka linkitän tähän, joten tunsin tarvetta jakaa näkökulmani, vaikka kukaan ei sitä pyydäkään.


Soitinpuu, arka aihe, joka ehkä tulisi listata niiden aiheiden joukkoon, joita ei koskaan pitäisi keskustella illallisen aikana tai juhlissa, tiedättehän, kuten uskonto, politiikka ja COVID-maskit, vain muutamia mainitakseni. Nämä ovat niitä aiheita, joita ihmiset usein ottavat henkilökohtaisesti, mikä tekee mielipiteen ilmaisemisesta vaikeaa loukkaamatta jotakuta. Niin, Soitinpuu on juuri sellainen - keskusteluaihe täynnä "faktoja ja totuuksia".


Joten, keskustellaanpa videosta. Tässä YouTube-videossa muusikko päättää tutkia totuutta Soitinpuusta. Hänen lähestymistapansa on vertailla 'Ääntä' Tom-Andersonin Telecaster-tyyppisen kitaran ja Telecaster-projektisarjakitaran välillä. Hän asettaa kitarat mahdollisimman lähelle toisiaan käyttäen samoja mikrofoneja, tallatyyppiä, kieliä, virettä, asetuksia jne. Tulokset ovat juuri odotetun kaltaisia. Jos olet erittäin vaativa, saatat huomata eron, mutta useimmille soittajille ero ei pitäisi haitata soittoa, koska se ei ole merkittävä tekijä. Kannustan sinua katsomaan videota; mielestäni se on varsin mielenkiintoinen, ja olen täysin samaa mieltä sen tulosten kanssa.


Nyt tässä on näkökulmani. Onko Soitinpuu huijausta? Ei, se ei ole. Se on todellinen asia, ja se vaikuttaa ääneen, mutta se koskee pääasiassa hyvin tiettyjä tapauksia. Esimerkiksi se on merkityksellinen akustisissa soittimissa tai sähköistetyissä soittimissa, joissa on herkkä resonanssilaatikko, kuten jazzkitaroissa tai holkkikitaroissa.


Mutta miten on massiivipuista valmistettujen sähkökitaroiden laita? No, Soitinpuulla on vaikutus kitaran ääneen, mutta ei tavalla, jota ehkä odotat. Se ei johda helposti havaittavaan eroon kappaleessa. Se ei vaikuta soittoosi tai suoritukseesi merkittävästi.


Kitaranrakentajana suosittelen asiakkaille puulajia näkökohtien, kuten värin, kuvioinnin tyypin, kuinka se sopii tiettyyn viimeistelyyn, painon, suunnittelun jne., perusteella. En kuitenkaan mene syvälle Soitinpuun maailmaan. Kun kuuntelet jotain päivittäin, oikea puu on se, jonka asiakkaani haluavat kitaransa olevan valmistettu. Minulla on rajoituksia; hankin puun Soitinpuun toimittajilta varmistaakseni, että puu on kuivattu asianmukaisesti musiikki-instrumenttien valmistukseen ja että se täyttää kaikki uhanalaisten lajien suojelua koskevat säännöt.


Olisiko sama rakentaa jokainen sähkökitara runsaasta materiaalista, kuten mäntystä, esimerkiksi? Ei suinkaan. Sinun tulisi ostaa kitara, joka vetoaa sinuun esteettisesti, tuntuu hyvältä käsissäsi ja kannustaa sinua soittamaan enemmän. Säästä rahaa laadukkaaseen osastoon, kuten komponentteihin ja mikrofoneihin. Soita enemmän joka päivä. Ja jos päätät syventyä Soitinpuu-keskusteluun, ymmärrä, että jos haluat intoilla tästä aiheesta, tee se erillään soittajista ja tarjoa näkemyksiäsi innokkaana harrastajana. Voimme kaikki olla onnellisempia, jos ymmärrämme yleisesti, että olemme kaikki väärässä kaikessa koko ajan :)


39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page